Zeyno Pekünlü’nün “Bildiğim Her Şey” isimli ikinci kişisel sergisinde yer alan yeni çalışmaları önceki işleriyle benzer montaj, yeniden düzenleme ve bağlamdan koparma yöntemleri kullanarak bilginin üretimi ve dağıtımı süreçlerini parçalarına ayırıyor. Sanatçının buluntu imajlar ve metinlerle başlayan koleksiyoncu tavrı, üniversite amfilerinin çöplerine ve sıra altlarına, internetin muazzam dijital ve düzensiz arşivine ve son olarak da insanın ömrü boyunca biriktirdiği, lüzumlu, lüzumsuz, ezberlenmiş, evrensel, kişisel, anlık ya da kalıcı bilgi yığınına yöneliyor.
Hakiki bilginin ne olduğu ve bilginin yeniden üretim süreçleri hakkındaki sorulardan yola çıkan bu çalışmalar; bilginin temellük edilmesinin ve paylaşılmasının imkânsızlığına, ekranlarımızda durmadan akan ve her saniye yenilenen enformasyonun işlevlerine dair absürt kategorizasyon ve arşiv denemeleri olarak karşımıza çıkıyorlar.
Zeyno Pekünlü: 1980 yılında İzmir’de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’den mezun olduktan sonra aynı üniversitede master ve sanatta yeterlik programlarını bitirdi. Barselona Üniversitesi’nde “Sanatsal Üretim ve Araştırma” programında ikinci yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılından beri İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta. Önemli kişisel gösterileri arasında Bütün Mümkünlerin Kıyısında, Kiev Bienali, 2015 / Maksim Gorky Theater, Berlin, 2014; Beni Osman Öldürdü, Sanatorium, İstanbul, 2013; önemli grup sergileri arasında 14. İstanbul Bienali, 2015 Jakarta Bienali, Her Tercih diğer İhtimaller İçin Bir Dışlamadır, SALT, 2015, Sights and Sounds, Jewish Museum, New York, 2015 bulunmaktadır.
Bildiğim Her Şey
Geçmiş exhibition